Vacature Penningmeester

Vacature Penningmeester

Stichting Comité 30 juni / 1 juli Fryslân is per direct op zoek naar een gemotiveerde Penningmeester (onbezoldigd).

Over Stichting Comité 30 juni – 1 juli Fryslân

Wij zijn een jonge stichting die zich inzet voor een inclusieve en betrokken samenleving. Ons doel is om kennis en bewustwording over het trans-Atlantische slavernijverleden en haar doorwerking te bevorderen binnen de Friese gemeenschap. We bieden een platform voor dialoog en organiseren diverse culturele en erfgoedactiviteiten, met speciale aandacht voor de herdenking van de Nederlandse Trans-Atlantische slavernij en de viering van de afschaffing op 1 juli.

Ter versterking van het (bestuurs)team zoeken we naar een collega die zich herkent in het streven en de doelstellingen van het Comité.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Penningmeester van Comité 30 juni 1 juli Fryslân ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de (meer)jaarbegroting, begrotingen en financiële verantwoording. Je houdt per kwartaal een overzicht bij van inkomsten en uitgaven. Daarnaast mag je meedenken over nieuwe initiatieven en activiteiten.

Ons team en werkwijze

Het bestuur bestaat, met jou erbij, uit vier leden die nauw samenwerken met de projectleider en communicatiemedewerker. Met onze projectcoördinator en communicatiemedewerker vormen we samen een klein, divers en multidisciplinair team dat elkaar versterkt binnen een open en prettige samenwerking. Het bestuur werkt onbezoldigd, maar onkosten kunnen worden vergoed.

Functie-eisen

  • Je beschikt over een brede culturele belangstelling en bent op de hoogte van maatschappelijke en politieke verhoudingen
  • Je hebt kennis van financiële administratie
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Je bent minimaal 8-12 uren per maand beschikbaar
  • Ervaring in bestuurlijke functies en kennis op het gebied van fondsenwerving is een pré

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact op met Jaleesa Fernanda Schiphorst, secretaris-bestuur

Motivatiebrief en CV kunnen tot 15 april worden gestuurd naar bestuursvoorzitter Björn Fräser via info@30juni1juli-fryslan.nl
We kijken uit naar jouw sollicitatie!