Titel van de pagina

afbeelding_2023-11-11_120329776

Verhalenavond in het Fries Scheepvaart Museum

Drie verhalenvertellers nemen je op Verhalenavond – 17 november 2023 – mee op reis naar de katoen- en koffieplantage Vriesenburg Nova in Suriname. Ze kruipen in de huid van plantagehouder  en slavenhandelaar Jan Bavius de Vries, zijn echtgenote Maria Catharina en hun huisslaaf Talya.

Zo vertellen ze ieder vanuit een verschillend perspectief over het slavernijverleden.

Kan Jan Bavius onbekommerd op handelsreis naar Nederland? Zijn zijn vrouw Maria en vooral hun zoontje in goede handen bij huisslaaf Talya? De verhalen die verteld worden zijn fictief, maar wel gebaseerd op bestaande personen en historische bronnen. Kom kijken en luisteren naar hoe veel

Nederlanders in de 18de  eeuw over hun gekleurde medemens dachten en hoe ze werden behandeld.

Vertellers Danielle Repko, Ingrid Halfhide en John Ebink, zijn alle drie lid van de Vertelkring Fryslân. In dit herdenkingsjaar, 150 jaar na afschaffing van de slavernij, belichten ze ieder op een andere plek in  het museum hun kant van dit aangrijpende verhaal.

Dit bijzondere verhalendrieluik duurt in totaal 45 minuten. U kunt starten om 19.30 uur of om 20.45 uur. De entree is gratis, wel graag inschrijven via balie@friesscheepvaartmuseum.nl. Maximaal 30 bezoekers per keer.

Parkereb

Aan het Kleinzand is beperkt parkeerruimte. Je kunt er maximaal 2 uur parkeren voor € 1,20 per uur. In de parkeergarage aan het Normandiaplein, op een deel van het Veemarktterrein en in de parkeergarage aan het Boschplein is parkeren de eerste 24 uur gratis. Al deze parkeergelegenheden liggen op minder dan 10 minuten loopafstand van het museum. In de zomer rijden er bovendien shuttlebussen die je snel en gemakkelijk van en naar de binnenstad van Sneek brengen.

Locatie

Stichting Comité 30 juni /
1 juli Fryslân

Opzoek naar wat samenbindt