side

Heel Nederland Leest: Sporen van het slavernijverleden in Friesland

In het kader van de campagne Heel Nederland leest kan heel Nederland in november het met recht verfilmde non-fictie boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl ophalen in de Nederlandse bibliotheken. Sonny Boy belicht niet specifiek het slavernijverleden, maar het vertelt wel een verhaal dat raakt aan thema’s van racisme en discriminatie. Aan de hand van de thema’s uit Sonny Boy gaat schrijver en historica Barbara Henkes op 24, 25 en 26 november in Dokkum, Franeker en Harlingen met bestuursleden van Comité 30juni-1juli Fryslân Jaleesa Schiphorst en Björn Fräser in gesprek.

Historica Barbara Henkes schreef het boek Sporen van het slavernijleden in Friesland. Slavernij werd in de Nederlandse koloniën formeel afgeschaft in 1863, maar de gevolgen en erfenis ervan zijn nog steeds voelbaar én zichtbaar. Na een korte inleiding in de bibliotheek, neemt Barbara u mee op wandeltocht langs de plekken in respectievelijk Dokkum, Franeker en Harlingen die herinneren aan het koloniale verleden en de slavernij. Daarna is er tijd voor koffie en thee, waarop Barbara Henkes met onze bestuursleden in gesprek zal gaan.

Twijfels vanwege het weer? Op alle drie de locaties wordt bij regen een andere mooie invulling verzorgd. Het bijwonen van de lezing en de wandeling is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kunt u doen door langs de balie van uw bibliotheek te lopen, te bellen naar de klantenservice van de bibliotheek (088 165 61 23), of via onderstaande knoppen.

Programma

Locatie

Stichting Comité 30 juni /
1 juli Fryslân

Opzoek naar wat samenbindt