Contact

Algemene gegevens

Stichting Comité 30 juni / 1 juli Fryslân

KvK nummer: 84755520

IBAN: NL 13 BUNQ 2067 7331 17

T.n.v.: Stichting Comité 30 juni / 1 juli Fryslân

Herdenkingsjaar

Bij wet werd de trans-Atlantische slavernij door Nederland in 1863 afgeschaft, maar een groot deel van de tot slaafgemaakten moesten hierna nog 10 jaar onder staatstoezicht op de plantages werken. Daarom heeft de rijksoverheid 150 jaar na de informele afschaffing de periode van 1 juli 2023 t/m 1 juli 2024 uitgeroepen tot Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Comité 30 juni / 1 juli Fryslân is verbonden aan het NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis) en maakt daarmee deel uit van de landelijke structuur voor het herdenkingsjaar. Het comité genereert aandacht en bewustzijn rondom het trans-Atlantisch slavernijverleden in Friesland. Zodat het een verhaal van ons allemaal wordt. Dat doet het Comité door inwoners van Friesland, verleden en heden met elkaar te verbinden. Individuen en organisaties kunnen bij het Comité terecht voor advies en eventuele samenwerking. Activiteiten en partners krijgen een plek op onze website en social-mediakanalen.

Wil jij bijdragen aan dit herdenkingsjaar in Fyslân? Dan komen we graag in contact! Voor advies over het organiseren van activiteiten rondom het slavernijverleden in Friesland of verbinding met makers, of experts denkt Comité 30 juni / 1 juli Fryslân graag met je mee!

Contact met ons opnemen? Stuur een mail naar info@30juni1juli-fryslan.nl