Symposium NiNsee

Symposium NiNsee

Dit jaar wordt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 het Herdenkingsjaar Slavernijverleden uitgeroepen. Om het jaar officieel in te luiden organiseert het NiNsee op 2 juni in Utrecht het internationale symposium “Reclaiming the Narrative” als aftrap van dit belangrijke herdenkingsjaar. Reclaiming the Narrative zal zich richten op het perspectief van nazaten van tot slaafgemaakten en onderzoekt hoe het verhaal van de trans-Atlantische slavernij op een volwaardige manier kan worden gehoord en erkend.
Het programma bestaat uit een groep van internationale en nationale
prominente sprekers, waaronder minister Robbert Dijkgraaf, Prof. Dr. Stephen Small, Dr. Maria Liberia Peters, Drs. Filia Kramp, Dr. Kirtie Algoe, Prof. Dr. Wayne Modest en forumgast Dr. Francio Guadeloupe. De moderatie is in handen van Diana Matroos.
De verschillende sprekers zullen een diversiteit aan mechanismen bespreken die voortvloeien uit de doorwerking van het Nederlands trans-Atlantische slavernijverleden. Daarnaast biedt het symposium een emancipatorisch element. Ook zullen de sprekers samen een aanzet doen om richting te geven aan de invulling
“achter de komma”, waar premier Mark Rutte in zijn toespraak van 19 december naar verwees.

Parkeren

U kunt parkeren in Parkeergarage Croeselaan

Jaarbeurs Utrecht

Het symposium vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht en is live te volgen via een interactieve livestream op de website van het NiNsee.

Stichting Comité 30 juni /
1 juli Fryslân

Opzoek naar wat samenbindt