Nationaal Slavernijmuseum

Slavernijmuseum

Meedenken over het Nationaal Slavernijmuseum in dBieb Leeuwarden

Bijeenkomst over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum. Nederland krijgt een eigen Nationaal Slavernijmuseum. De kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt werken samen aan een voorstel voor het museum. Een museum met de trans-Atlantische slavernijgeschiedenis, inclusief die van Indisch-Oceanië. Een museum dat ook het verhaal van het Nederlandse slavernij- en het koloniaal verleden vertelt. Het museum moet straks door zoveel mogelijk mensen worden gedragen. Daarom organiseren zij bijeenkomsten door heel Nederland.
 
Om te horen wat de verwachtingen en ideeën zijn over het toekomstige museum. Waarvoor gaat ú straks naar het museum? Welke verhalen moet het museum vertellen? Wat wilt u er zien, leren, ervaren? Hoe moet het eruit zien? Hierover gaan de kwartiermakers graag met u in gesprek.
Meer informatie

Om de kwaliteit van het gesprek te waarborgen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meldt u zich daarom snel aan via onderstaande aanmeldlink. Kunt u deze datum niet of is de bijeenkomst vol, dan zien we u graag bij een van de andere gesprekken in het land. Actuele data/locaties vindt u in de activiteitenkalender op deze website. Heeft u vragen, neem dan contact op met: nationaalslavernijmuseum@amsterdam.n

Programma

dBieb Leeuwarden

Stichting Comité 30 juni /
1 juli Fryslân

Opzoek naar wat samenbindt